Energiahatékonyság rockwool kőzetgyapottal

Energiahatékonyság rockwool kőzetgyapottal. A legerősebb hőszigetelés.

 

Energiahatékonyság rockwool kőzetgyapottal

Energiahatékonyság rockwool kőzetgyapottal

Energiamegtakarítás rockwool szigeteléssel

Lakásállományunk megfelelő szigetelésével jelentős mértékben javíthatnánk épületeink energiahatékonyságát, mérsékelhetnénk gázfelhasználásunkat, energiafüggőségünket, CO2 kibocsátásunkat, sőt a rezsiköltségünk is komoly mértékben csökkenne.

Szigeteletlen ház nyáron

Szigeteletlen ház nyáron

Energiahatékonyság - Rockwool kőzetgyapottal

Energiahatékonyság rockwool kőzetgyapottal

Energiahatékonyság  Rockwool kőzetgyapottal

AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGA NAPJAINK EGYIK NÉPSZERŰ TÉMÁJA. MIT IS JELENT EZ VALÓJÁBAN, MITŐL ENERGIA HATÉKONY EGY ÉPÜLET?

Az energiahatékonyság egy olyan aránnyal fejezhető ki, ami megmutatja, hogy mekkora a megtakarított energia mennyisége egy adott épület korábbi – korszerűsítését megelőző – energiafogyasztásához képest. Egy épület energiahatékony üzemeltetése érdekében olyan intézkedéseket kell tenni, melyek az energiafogyasztás csökkenését idézik elő. Ilyen többek között a ház hőszigetelése.

Erre ma a hazánkban legalkalmasabb szigetelőanyag a rockwool kőzetgyapot.

Az energiahatékonyság növelése – azaz az energiafogyasztás csökkentése érdekében meg kell vizsgálni, hogy az épület mire használja el az energiát: általában fűtésre és hűtésre, továbbá az épületben használt készülékek energiaigényének biztosítására. Az Európai Unió egyik fő célkitűzése, hogy 2020-ra 20%-os energiafogyasztási csökkenést érjenek el az épületek. Az épületek tervezésénél már figyelembe kell venni az európai normatívákat és ennek megfelelően kell megtervezni mindenfajta szigetelést. A tervezői és kivitelezői tapasztalotk alapján a legerősebbnek tartott szigetelőanyag a rockwool termékcsalád. Az épület minden részébe megvan az a termék amelyik a legjobbat hozza ki az épületből energiahatékonyság szempontjából.

A ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelő tulajdonságait az anyagában rendezetlenül előforduló gyapjúszálak közé bezárt levegőnek köszönheti.

Az épületek energetikai korszerűsítése költséges, de a megfelelő anyagok használatával és az előírásoknak megfelelő kivitelezéssel a megtakarított energia a ráfordított befektetés többszöröse lehet. A kőzetgyapot hőszigeteléssel akár 70%-al csökkenhet az épület energiafogyasztása.

Energiahatékonyság rockwool kőzetgyapottal

A háztartások energiaköltségének magas hányadát a téli fűtés és a nyári hűtés teszi ki. Az épületek energetikai felújításának célja az energia fogyasztás csökkentése, valamint a megfelelő komfort feltételek és a használati helyiségekben a megfelelő mikroklíma biztosításával kapcsolatos költségek csökkentése. A rockwool kőzetgyapot páraáteresztő képességének köszönhetően a legalkalmasabb anyag az épületek homlokzati, tetőtéri, belső téri hőszigetelésére. Spóroljunk ROCKWOOL hőszigeteléssel.

Miért jó a rockwool hőszigetelés?

•             az energiaköltség akár 70%-al csökkenhet*

•             kellemes hőkomfort érzetet biztosít

•             zavaró külső zajok kiszűrése

•             falak védelme

•             az épület esztétikai javítása

•             az épület élettartamának meghosszabbítása

A hőszigetelést több évtizedre választjuk, így fontos tájékozódni az egyes szigetelő-anyagok tulajdonságairól. A hőszigetelés elengedhetetlen feltétele a kellemes lakóklíma kialakításának és az energiaszámlák csökkentésének.

Rockwool kőzetgyapot szigetelőanyagok típusai. 

 

Alkalmazási terület otthonában

Típus

Homlokzati hőszigetelő rendszerhez Frontrock Max E,
Frontrock (RP-PT)
Tetőterek szarufák közti hőszigetelésére Deltarock,
Multirock,
Airrock LD,
Airrock ND
Szarufák alatti kiegészítő szigeteléshez Deltarock,
Multirock,
Airrock LD,
Airrock ND
Szarufák feletti kiegészítő szigeteléshez Monrock Max E,
Durock,
Hardrock Max
Gipszkarton előtétfal és válaszfal hangszigetelésként Airrock LD,
Airrock ND,
Airrock HD,
Airrock XD
Homlokzati falak belső felületén Multirock
Átszellőztetett téglaburkolatos és szerelt homlokzatburkolat esetén Fixrock,
Fixrock FB1
Zárófödémek tetőtérben/tetőtér vízszintes hőszigetelésére Deltarock,
Airrock LD,
Airrock ND,
Multirock
Egyenes rétegrendű nem járható lapos tető Monrock Max E,
Durock,
Hardrock Max,
Rockfall
Közbenső födémek lépéshang szigetelésére Steprock HD,
Steprock ND
Talajon fekvő padlóhoz Steprock HD
Csövek szigetelésére Pipo Als
Kazán szigetelésére Conlit

 

Milyen előnyei vannak a kőzetgyapot hőszigetelésnek?

A kőzetgyapot páraáteresztő képességének köszönhetően az egyik legalkalmasabb anyag az épületek hőszigetelésére. A természetes alapanyagú kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek kiváló hőszigetelő képességűek. A kőzetgyapot szálas szerkezetének köszönhetően kiváló hangszigetelő képességgel bír, miközben teljes keresztmetszetében víztaszító, nem zsugorodik, és nincs hőmozgása. Az épületek tűzvédelmét is segíti, mivel nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, és megakadályozza a tűz terjedését. A kőzetgyapot-hőszigetelés élettartama több mint 50 év.

 

Negyedére csökkent fűtésköltség – Energiahatékonyság  rockwool kőzetgyapottal
Mi az energiahatékonyság?

Az Európában elfogyasztott energia 41%-át az épületek energiaigénye teszi ki. Az épületek energiaigényének döntő része a (téli) fűtésből és a (nyári) hűtésből
adódik, nem pedig az elektromos áram felhasználásából, mint ahogyan azt sokan gondolják. Emiatt sokan alábecsülik a hőszigetelés fontosságát, és energiamegtakarításban játszott szerepét.

Egy épület energiafelhasználásával kapcsolatban elsősorban a fűtésre, hűtésre (légkondicionálók), és bent működtetett gépek áramfelhasználására gondolunk. Az energiahatékonyság vagy energiahatékony módon való üzemeléssel a célunk, hogy csökkentsük a felhasznált energia mennyiségét, hiszen a fel nem használt energia a „legolcsóbb” energia. Ez a törekvés egyben az energiaköltségek (fűtésszámla, gázszámla stb.) csökkenéséhez is vezet, aminek elérése szintén fontos cél.

Épületek energiahatékonysága.

A fűtés és a hűtés az épületek teljes energiafelhasználásának mintegy kétharmadát teszi ki. Az épületek energiafogyasztásának 70%-át lakóépületek használják fel. A magas arányok a hőszigetelés hiányából fakadó hőveszteség számlájára írható. Egy jól választott szigetelőanyag alkalmazása esetén az épületnek alacsonyabb a téli fűtésre fordított energiaigénye, a szigetelés nyáron pedig megakadályozza a belső terek felmelegedését.

A legjobb szigetelési, energiahatékonysági paraméterek akkor érhetők el, amikor a kőzetgyapotot a szigetelt felülethez képest párhuzamosan/szálirányban helyezzük el. A szálak ilyen elhelyezése megelőzi a hő áteresztését, és növeli a szigetelés hő ellenállását.

Minél inkább függőleges irányban helyezkednek el a szálak, annál kisebb a hővezetési tényező és ezért magasabb a hővezetési értéke, vagyis gyengébb a szigetelő tulajdonság. A ROCKWOOL kőzetgyapot termékei úgy vannak megtervezve, hogy a mechanikai paraméterek, stabilitás és merevség megtartása mellett biztosítsák az optimális szigetelő tulajdonságokat. A ROCKWOOL kőzetgyapot optimális hőszigetelést biztosít egyaránt alacsony és magas hőmérsékleti viszonyok esetén is (1000oC-ig).

 

Rockwool kőzetgyapot szigetelőanyagok.

Rockwool kőzetgyapot szigetelőanyagok. A Rockwool remek, világszínvonalú anyagokat készít. Kiválóak a hangszigetelő anyagaik a homlokzati szigetelőanyagaik és a hőszigeteléseik. A ház minden részébe alkalmazható rockwool kőzetgyapot szigetelőanyag. A Rockwool általában táblás kőzetgyapot termék – 1000 x 600 mm standard mérettel, de az ipari szigetelésekben akadnak csőhéjak illetve tekercses anyagok is csupaszon, dróthálósan illetve alumínium kasírozottan is. Amennyiben érdeklődik bármelyik Rockwool kőzetgyapot szigetelőanyagok iránt hívjon fel és mi segítünk Önnek. Rengeteg kivitelezővel állunk kapcsolatban akik folyamatosan adják a visszajelzéseket a szigetelőanyagokról, így ha kérdésük van keressenek bátran. A kivitelezők ismerik igazán az anyagokat és mi megosztjuk Önökkel a tudásukat.  

Amennyiben gipszkartonra, gipszkarton rendszerre is szüksége van a tetőtérben akkor abban is tudunk segíteni. Minden típusú gipszkarton készleten van rendszerszinten, profilok, csavarok, tetőfóliák, rezgéscsillapító PAE szalag, kétoldalas ragasztó stb.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

 

Budapesti és vidéki raktárainkban mindig vannak ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőanyagok.

Valós raktárkészlettel rendelkező szigetelőanyag, kazettás álmennyezet, gipszkarton SZAKÁRUHÁZ vagyunk. Nem webáruház. Ha kíváncsi valamelyik termék árára akkor telefonáljon és megnézzük az aktuális raktárkészletet. 06-70-683-3330

Budapesti raktáraink. 11. 9. és 4. kerület. Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Kecskemét, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Győr és Nyíregyháza.

 

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?