Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő

Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő
Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő
Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő

Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő. Kasírozás nélküli kőzetgyapot!

Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő,szerelt, hátul szellőztetett légréteges és légréteg nélküli (téglaburkolatos) falszerkezetekbe. Homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő lemez.  

Elsősorban könnyűszerkezetes házak, ipari épületek homlokzati kőzetgyapot szigetelőanyaga mely kívülre egy vázszerkezetbe kerül és ott fejti ki hőszigetelő hatását. 

Rockwool Fixrock kőzetgyapot.

Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő

Rockwool Fixrock.

Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő

Termékleírás:

Szerelt, hátul szellőztetett légrétegesés légréteg nélküli (téglaburkolatos) falszerkezetekbe Üvegfátyol kasírozású homlokzati hőszigetelő lemez TERMÉKLEÍRÁS: Műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, egyik oldalán fekete üvegfátyollal kasírozott kőzetgyapot lemez.

 

A fekete üvegfátyol-kasírozásnak köszönhetően a lemez nem látszik a nyitott hézagokban.

Felhasználható szellőztetett légréteggel nem rendelkező falszerkezetekben – dísztégla burkolatos szerkezetekben – is. Alkalmazása előnyös a könnyűszerkezetes épületek homlokzati acél falkazettáiban. Olyan szerkezetekben történő felhasználása különösen ajánlott, ahol a hőszigetelés közvetlenül érintkezik külső, áramló levegővel, mivel az üvegfátyol-kasírozás megakadályozza az áramló levegő behatolását a szálak közé.

A ROCKWOOL KŐZETGYAPOT TULAJDONSÁGAI:

Kiváló hőszigetelő. Nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égve csepegés, a tűzterjedést megakadályozza. Nemcsak jól hang szigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, de ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező. Nem zsugorodik, hőtágulása nincs. Az egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül.
Méret: 1000 x 600 mm
1 csomag Térfogat: 0.15 m3
Vásárolható minimum mennyiség:

24 m2

Mennyiség / csomagolás:

2.4 m2 / csomagolás

Mennyiség / raklap:

24 m2 / raklap

 

Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, csupasz kőzetgyapot lemez. 

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

A Fixrock lemezek kedvezően alkalmazhatók szerelt homlokzatburkolatos, hátul szellőztetett légréteges falszerkezetek hőszigeteléseként még akkor is, ha a burkolóelemek közötti hézagok nyitottak. Felhasználható szellőztetett légréteggel nem rendelkező falszerkezetekben – dísztégla burkolatos szerkezetekben és a könnyűszerkezetes épületek homlokzati acél falkazettáiban.

Olyan szerkezetekben történő felhasználása ajánlott, ahol a hőszigetelés közvetlenül érintkezik külső, áramló levegővel.

A ROCKWOOL KŐZETGYAPOT TULAJDONSÁGAI

Kiváló hőszigetelő. Nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegés a tűzterjedést megakadályozza. Nemcsak jól hangszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, de ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező.

Nem zsugorodik, hőtágulása nincs. Az egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül. 

CSOMAGOLÁS

A Fixrock lemezek ROCKWOOL feliratos polietilén zsugorfóliába csomagolva, bálában kerülnek forgalomba. A termék legfontosabb tulajdonságai a csomagolóanyagra ragasztott kísérőcímkén is olvashatók.    

MÉRETEK, TERMÉKVÁLASZTÉK, CSOMAGOLÁSI EGYSÉG 

Vastagság (mm) Szélesség (mm) Hosszúság (mm) m2/ csomag
50 600 1000 7,2
80 600 1000 4,8
100 600 1000 3,6
120 600 1000 3,0
140 600 1000 2,4
150 600 1000 2,4

 Rendelhető raklapos csomagolásban is! MŰSZAKI ADATOK 

Tulajdonság Jel Érték Mértékegység Vonatkozó szabvány
Nem éghetőség A1 EN 13501-1
Hővezetési tényező λD 0,039 W•m-1•K-1 EN 12667, EN 12939
Páradiffúziós ellenállási tényező μ 1 EN 13162
Névleges testsűrűség ρsm 32 kg•m–3 EN 1602

A ROCKWOOL – tűzálló kőzetgyapot szigetelés hazánkban is piacvezető a kőzetgyapot szigetelőanyagok előállítása terén. A kőzetgyapot hőszigetelés alkalmazása  csökkenti az olyan környezeti problémákat is, mint pl. az üvegházhatás, a szmog, valamint a savas eső.

A kőzetgyapot hőszigetelés gátolja az épületekből a meleg kiáramlását, ezzel járul hozzá a kellemes belső klíma kialakításához és fenntartásához.

Forró nyári napokon pedig ellenkezőleg hat: segít megőrizni a kellemesen hűvös belső levegő hőmérsékletét. Olyan a hatás mintha klímát használnánk. Ebben segít a Rockwool Fixrock homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő lemez is.