Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer
Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer
Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer 

Homlokzati hőszigetelő rendszer

Homlokzati hőszigetelő rendszer

 

A rockwool az elmúlt 20 évben bebizonyította, hogy a legjobbak nemcsak a világon hanem kicsi hazánkban is!! A kőzetgyapot hőszigetelés és hangszigetelés forgalmunk nagy részét a ROCKWOOL termékek „viszik”. Tényleg a legjobbak!!

Páraáteresztő hőszigetelés jól szigetelő és szép homlokzattal. A rockwool kőzetgyapot kiváló minőséget jelent a homlokzati hőszigetelésben. Új építésű házakra és utólagos hőszigetelésre is.

  • Otthona optimális szigeteléséhez ajánljuk a rockwool kőzetgyapot homlokzati rendszert. 

A kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer előnyei családi háza szigetelésénél:

  • kiváló páraáteresztő képesség
  • akusztikai szigetelés
  • páraáteresztő színvakolat, amely ellenáll a mechanikai sérülésekkel szemben
  • 10%-kal jobb hőszigetelés a teljes élettartama alatt a normál EPS szigeteléshez képest

Többszintes épületeknél is kiváló hőszigetelő.

  • A kőzetgyapotos hőszigetelő rendszerek magas épületeknél is korlátlanul beépíthetők.
Rockwool kőzetgyapot hőszigetelő rendszer anyagai.

A rockwool kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felépítése – ezeket kell megvásárolnia:

– homlokzati, vakolható kőzetgyapot hőszigetelő lap – ROCKWOOL Frotrock MaxE  kőzetgyapot tábla.
– speciális, kőzetgyapothoz való, páraáteresztő ragasztó
– üvegszövet háló
– szilikon alapozó szilikon vakolathoz
– páraáteresztő vödrös SZILIKON vakolat

Fontos tudnivaló!!  A KŐZETGYAPOT rendszerhez csak vakolható homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő lap, és speciálisan kőzetgyapot ragasztásához való páraáteresztő ragasztó, és páraáteresztő vödrös (szilikon) vakolat használható! Így lesz a rendszer teljes keresztmetszetében lélegző, páraáteresztő és hosszútávon működő.

A  Frontrock Max E homlokzati hőszigetelő rendszerhez szükséges anyagok a következők: Indítóprofil, Rockwool Frontrock Max E kőzetgyapot tábla, dűbel, üvegháló, hálós élvédő, ragasztó, alapozó és színes fedőréteg. A teljes rendszert akár azonnal megvásárolhatja! Kérjen árajánlatot és mi a legjobbat próbáljuk adni. 

 

A jelenlegi országos alapanyaghiány miatt a kőzetgyapot termékek beszerzése akadozik, illetve a magas kereslet miatt általános hiánycikk lett.

Kőzetgyapot raktárkészletről kérjük érdeklődjön telefonon a +36 30 958 2915 -es telefonszámon ahol azonnal készletet is tudunk ellenőrizni.

Raktáraink: Budapest 9. 4. és 11 kerület. Vidéken Szeged, Pécs, Kecskemét, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Győr és Nyíregyháza. 

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

Árajánlatkérés ITT.

Árajánlatkérő adataiHomlokzatra vontakozó adatok


(a lábazat nélkül, lábazati adatok lejjebb)

További adatok (lábazat és élvédők)

A további kiegészítő információk szintén szükségesek a homlokzati hőszigetelési igény felméréséhez, mert ezek nem határozhatók meg automatikusan a felület mennyiségéből.


Lábazatra vonatkozó adatokÉlvédőkre vontakozó adatok


(A ház kerülete méterben)
(A homlokzati felület összes éleinek a hossza - falfelületek élei, ablakok, ajtók, stb. éleinek összege)

 

A Frontrock Max E kőzetgyapot hőszigetelő rendszer rögzítése részleges felületű felragasztás és dűbelezés egyidejű alkalmazásával történik. Ásványgyapothoz ajánlott ragasztó- és ágyazóhabarccsal és minősített dűbelekkel együtt használható. A lemez felső, kiemelkedően nagy testsűrűségű közel 20 mm vastag rétege különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít, aminek köszönhetően nagyobb mechanikai ellenállással, továbbá jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű hőszigetelő lemezek

Tulajdonság Jel Érték Mértékegység Vonatkozó szabvány
Neméghetőség A1 EN 13501-1
Deklarált hővezetési tényező λD 0,036 W•m-1•K-1 EN 12667, EN 12939

Méretek:

Vastagság (mm) Szélesség (mm) Hosszúság (mm) m2/ csomag
70 600 1000 1,8
80 600 1000 1,8
100 600 1000 1,2
120 600 1000 1,2
140 600 1000 1,2
160 600 1000 1,2
180 600 1000 1,2
200 600 1000 1,2

 

Rockwool kőzetgyapot hőszigetelő rendszer
Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszerA  házunk homlokzata az egyik, ha nem a legnagyobb olyan felülete az épületünknek, aminek számos negatív környezeti hatásnak kell ellenállnia. Ilyenek például az időjárás okozta hatások, nedvesség (eső, hó), szél, UV sugárzás, hőingadozás, légköri szennyezések, illetve egy esetleges épülettűz esetén tűzhatás.

Éppen ezért a homlokzati hőszigetelő rendszer olyan építési rendszer, amelynek szigorú előírásoknak kell megfelelnie annak érdekében, hogy a megkívánt élettartamig megfelelő biztonsággal tudja betölteni szerepét az épületek homlokzatain. Ez már nem rólunk szól hanem a gyermekeinkről!!

 

A rockwool kőzetgyapot hőszigetelő rendszer anyagok a következők: Indítóprofil, dűbel, üvegháló, hálós élvédő, ragasztó, alapozó. A teljes rendszert akár azonnal  megvásárolhatja!

A Frontrock Max E kőzetgyapot rögzítése részleges felületű felragasztás és dűbelezés egyidejű alkalmazásával történik. Ásványgyapothoz ajánlott ragasztó- és ágyazóhabarccsal és minősített dübelekkel együtt használható. A lemez felső, kiemelkedően nagy testsűrűségű közel 20 mm vastag rétege különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít, aminek köszönhetően nagyobb mechanikai ellenállással, továbbá jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű hőszigetelő lemezek.

 

A rockwool kőzetgyapot hőszigetelő rendszer kiváló választás. Megéri a befektetés.

Homlokzati hőszigetelő rendszer kiegészítők amiken nem szabad spórólni!!

 

Üvegszövet hálók:

Üvegszövet háló – 145 g/m2 és 165 g/m2. Homlokzati hőszigetelő rendszerek, lábazati hószigetelő rendszerek, valamint bevonati szigetelések erősítő hálója. Anyagszükséglet: 1,1 m2/m2. kell a ráhagyás, átfedés!

Kiszerelése: 50 m2/tekercs

 

Hálós élvédők a sarkokra és az ablakok – ajtók káváira.  

PVC hálós élvédők. Perforált PVC profil alkáli álló üvegszövet hálóval homlokzati hőszigetelő rendszerek pozitív sarkainak megerősítésére. A ragasztóba ágyazva növeli a sarkok védelmét, mechanikai ellenállását. Mivel az üvegszövet hálót nem kell rajta áthajtani, gyorsítja a kivitelezési munkát.

Hálós élvédő típusok: 
10 x 10 cm-es hálóval: max. 10 cm vastag szigetelőanyagokhoz;
10 x 15 cm-es hálóval: max. 15 cm vastag szigetelőanyagokhoz;
10 x 23 cm-es hálóval: 15 cm feletti vastagságokhoz.

Mérete: 2,5 fm/szál

PVC hálós élvédő vízorral. Erkélyek alsó éléhez vagy ablaknyílások felett beépítve, megakadályozza a víz visszafolyását, így elkerülhetőek a megfagyott víz által okozott károk.
Típusok: 10 x 10 cm-es hálóval.

Mérete: 2,5 fm/szál

Íves hálós élvédő.

Tetszőleges szögre és ívre hajlítható tekercses hálós élvédő.  Alkalmas 90º-tól eltérő külső és belső sarkok élvédőzésére illetve ívekhez is alkalmazható.
Típusok:
10 x 10 cm-es hálóval. max. 25 fm hosszúságban rendelhető. Méterre is értékesítjük!

Kiszerelése: 25 fm

Hálós ablakcsatlakozó profil.

Hőszigetelő rendszerek nyílászáróinak tokszerkezetéhez történő vízzáró, esztétikus csatlakozást biztosító profil melyet a nyílászárói tokszerkezetéhez a profil hátoldalán lévő rugalmas és vízzáró öntapadó csíkkal kell rögzíteni. Az üvegszövet hálós rész ráhajtható a hőszigetelésre és annak hálójával összeglettelhető, míg az elem letörhető részén lévő ragasztócsík tartja meg a nyílászáró vakolás közbeni védelmét szolgáló építési fóliát. Kérgesítés és vakolás után a védőfólia ezzel a lepattintható résszel együtt könnyen eltávolítható, és a fólia leragasztása nem hagy nyomot a tok felületén.
Anyaga: Üvegszövet hálós, öntapadó csíkokkal ellátott PVC profil. 
Kiszerelés: 2,4 fm × 50 db = 120 fm/köteg

Lábazati indító profil és tartozékai.

Indító profil. Perforált alumínium vagy extrudált PVC anyagból készült vízorral, 6 és 8 mm-es furatokkal a rögzítéshez. Homlokzati hőszigetelő rendszerekben a szigetelőanyag felrakását megelőzően kell felrakni a szigetelésnek megfelelő vastagságban. Kapcsolódó kiegészítők: profil toldó elem, profil távtartó és rögzítő beütő ékek.

Szélessége: 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 -10 – 12 – 14 – 15 – 16 .- 18 – 20 cm Hosszúsága 2,5 fm/szál

Beütőékes dübelek:

A lábazati indítóprofilokba elhelyezett furatokon keresztül rögzíthetők egyszerűen, gyorsan, beütőékes megoldással. 6 és 8 mm-es átmérővel, 40 mm-től 160 mm-es hosszúságig. Süllyesztett illetve tölcsér peremmel. Darabra is értékesítjük!

Méretek: 6/40 – 6/60 – 6/80 – 8/60 – 8/80 – 8/120 – 8/140 – 8/160

Lábazati profiltoldó elem

Az alumínium kezdőelemek csatlakoztatásához használható, a kezdőprofiloknak biztosítja a síktartást a kivitelezés során.

Kiszerelése 1 db. Darabra vásárolhatja.

Lábazati profil távtartó ék.

Alumínium és PVC lábazati indítóprofilok egyenletes felfekvését biztosítja egyenetlen falfelületen. Méretek: 3, 5, 8, 10 és 15 mm

Kiszerelése 1 db. Darabra vásárolhatja.

Szigetelés rögzítő dübelek: 

A szigetelés rögzítő dübelek (műanyag beütőszeges, fém beütőszeges, szigetelés rögzítő tárcsák) helyes típus és méret megválasztása nagyon fontos mert más és más típusra, méretre van szükség különböző szigetelőanyag típusok és falszerkezetek esetén. A műanyag beütőszeges szigetelés rögzítők a könnyű polisztirol szigetelőanyagokhoz, míg a fémszeges szigetelés rögzítők a vakolható kőzetgyapotokhoz ajánlottak. A szigetelés rögzítő tárcsák pedig OSB lapok, CK lapok, lambériák, lemezekre történő szigetelőanyag felfogatásához valók.

Szigetelés rögzítő tárcsák.

Faforgács lapok, OSB és CK lapok, lambériák, különböző lemezekre történő szigetelőanyag (polisztirol lemezek, szálas szigetelőanyagok, xps zárt cellás lemezek) termékek rögzítéséhez faforgácslap csavarokkal. A szigetelés rögzítő tárcsák átmérője 50 és 60 mm. Két típus: sima és hőhidalt (kupakos) kivitel. Ajánlott mennyiség: 6 – 8 db/m2. Darabra is értékesítjük a terméket!

Tárcsa méretek: 50 és 60 mm átmérővel

Műanyag dűbel fém szeggel. Csak kőzetgyapot rendszerekhez!   

Szigetelés rögzítő dübelek horganyzott fém szeggel, ETAG minősítéssel, elsősorban nehéz szigetelőanyagokhoz (vakolható kőzetgyapotok) vagy vastagabb polisztirol termékek (15 cm feletti vastagság) rögzítéséhez. 10 mm-es átmérővel, 90 mm – 260 mm-es hosszúságban.

Ajánlott mennyiség: 6 – 8 db/m2. Darabra is értékesítjük a terméket!

Méreteik: ( dűbel átmérő/dűbel hossza )  10/90 – 10/120 – 10/140 – 10/160- 10/180 – 10/220 – 10/260